Bewonersoverleg Heivelden

On contact met elkaar

 

nieuwsbriefknop.jpg

Preventietips
Enkele handige/informatieve websites met preventie-tips PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 09 maart 2011 20:55

Met enige regelmaat verschijnen er 'top 10-tips' lijstjes met preventie-tips, bijvoorbeeld in kranten, tijdschriften en magazines. Hier zetten wij een aantal websites op een rijtje die we voor u tegenkwamen:

 • www.stopwoninginbraak.nl Een speciale website over woninginbraken gemaakt door Politie Brabant Zuid-Oost. Daarop staat allerlei praktische informatie om inbraken te voorkomen, zoals tips voor veilig hang- en sluitwerk en preventiefilmpjes over inbraakmethoden. Door het invullen van de 'inbraaktest' op de site kunt u zelf bekijken of uw huis goed is beveiligd.
 • www.eigenhuis.nl Een top-20 preventietips onder de noemer 'onbezorgd op vakantie'. Maar de tips gelden uiteraard ook de rest van het jaar!
 • www.eigenhuis.nl Een al wat ouder artikel over brand- en inbraakpreventie. Informatief en de tips zijn nog steeds actueel!
 • www.politiebest.nl Een handig kaartje waarmee u de politie kunt melden als u op (voorjaars-)vakantie bent, zodat zij uw huis extra in de gaten kunnen houden.
 
Filmpje preventieve actie Politie Best PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 09 maart 2011 20:54

Op youtube staat een filmpje van een preventieve actie die Politie Best eind 2010 heeft gehouden. De agenten hebben o.a. gekeken of de woningen waar niemand thuis was, goed waren afgesloten. Als dat niet het geval was, lieten ze een papieren 'voetstap' achter in de brievenbus. Daarop stond vermeld dat het ook de 'voetstap' van een inbreker had kunnen zijn.

Een uitgebreider verslag van deze actie vindt u bij de persberichten politie.

 
Tips tegen inbraak PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 24 februari 2009 19:03

Hoewel geen enkel object 100% veilig te krijgen is, kunt u toch de kans dat u het slachtoffer wordt van een inbraak enorm verminderen. Hieronder treft u 10 tips aan waarmee u aan het werk kunt.

 1. De meeste inbraken vinden overdag en in de avond plaats. Inbraken diep in de nacht zijn zeldzaam. Inbrekers hebben liever wat beweging in de buurt en liefst ook nog wat omgevingslawaai. Glasgerinkel valt dan minder op. Glasgerinkel in de wijk zou ALTIJD tot nader onderzoek van buren moeten leiden, willen we het inbrekers lastiger maken.
 2. Veel van de inbraken zijn gelegenheid situaties. Vooral de inbraken die overdag plaatsvinden zijn dat. Veel mensen zijn weg, maar willen wel het huis even luchten en laten boven en onder ramen openstaan. Een ideale situatie voor de gelegenheidsinbreker.
 3. Veel huizen in Nederland zijn bij de oplevering niet van deugdelijk inbraakveilig beslag voorzien. Die voorziening moet u dus zelf getroffen hebben, of gaan treffen. Dit kost per huis al snel tussen de 500 en 1000 euro!
 4. In ieder huis is in te breken, wat u echter kan doen is het de inbreker zo moeilijk maken dat hij/zij het opgeeft. Het vervelende van die situatie is dat uw buren dan het slachtoffer kunnen worden, maar als die ook hun huis goed beveiligen, dan is er de kans dat de inbreker heel de wijk oninteressant gaat vinden. Hoe langer een inbreker er over doet om binnen te komen, des te sneller zal deze afhaken en het elders proberen.
 5. Denk er aan dat kleine raampjes ideaal voor inbrekers zijn. Even intikken, hendel omhoog en ze laten zich er door naar binnen glijden. Door een ijzeren staaf te installeren kunt u hier de gelegenheidsdief (langer) tegenhouden, ook als het raam per ongeluk open staat.
 6. Plaats dievenklauwen op ramen en deuren. Veel van het beslag is van buitenaf los te schroeven. Inbrekers kunnen dan heel het raam of de deur eruit tillen door het beslag los te draaien. Dat kunt u voorkomen door het plaatsen van dievenklauwen. Het raam kan er dan alleen uitgehaald worden door middel van zwaar en lastig breekwerk.
 7. Raam- en deurhendels kunnen het best voorzien zijn van een slot. Zo kan de inbreker niet door een klein gat in het raam te maken het hendeltje omhoog zetten en vervolgens heel het raam of de deur openen.
 8. Controleer VOOR u weggaat of alle deuren en ramen, OOK achter en boven, gesloten zijn. OOK als u alleen even voor een boodschapje op pad gaat. De meeste inbraken zijn gelegenheidssituaties. De inbreker kan u net zien vertrekken en uw discipline op dat moment testen.
 9. Zorgt u ervoor dat de slotcilinder van de deuren voor- en achter niet met een tang te grijpen is. Dieven zetten er een tang op en breken vervolgens de cilinder. Het slot is dan open te draaien. Door veiligheidsbeslag op de deur kunt u het ze hier ook enorm lastig maken. De gelegenheidsinbreker schrikt u hier zeker mee af. Laat ook de sleutel niet in het slot zitten! Een klein gat in het raam maken is dan voldoende om de sleutel om te draaien en binnen te komen.
 10. Door uw huis goed te beveiligen en een goede discipline te handhaven, kunt u de kans op inbraak met 98% doen afnemen. Overweeg ook een inbraakinstallatie te installeren. Zeker de inbreker die een ronde aan het maken is zal niet graag inbreken bij een huis waar het alarm af zal gaan. Immers moet hij zich dan niet alleen snel uit het huis, maar ook uit de wijk verwijderen. Hoe zichtbaarder de inbraakinstallatie, des te preventiever werkt deze. De meeste inbrekers zullen liever een makkelijker doel uitkiezen. Zo'n installatie is al snel tussen de 1500 en 2500 euro aanschaf, met daarbij de jaarlijkse meldkamerkosten. Een forse investering, maar een inbraak meemaken is waarschijnlijk duurder en zeker onprettiger.
 

Bouw en webhosting

ReneKreijveld.nl
Joomla expertise en web consultancy