Bewonersoverleg Heivelden

On contact met elkaar

 

nieuwsbriefknop.jpg

De politie in Best heeft uw hulp nodig PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 06 juli 2010 10:24

Iedereen wil in een veilige omgeving wonen en leven. Voor zo'n omgeving zijn we met z'n allen verantwoordelijk: U als inwoner van Best, de politie, de gemeente, de  bewoners-vereniging(en), de brandweer enz.

De rol van de politie daarbij is handhaven en opsporen. Dat betekent onder meer dat wij ter plaatse komen bij meldingen van overlast, vernielingen, inbraken en (huiselijk) geweld. En dat wij proberen de daders van misdrijven op te sporen en te laten vervolgen door Justitie.

Dat kunnen we echter niet alleen, daarvoor hebben we ook uw hulp nodig. U als bewoner heeft zelf invloed op die veiligheid. U bent namelijk de ogen en oren van de politie in uw eigen woonomgeving. Als u verdachte of ongewone situaties ziet, stellen wij het erg op prijs als u ons daarover informeert. Dat kan door meteen te bellen met 112 ("als elke seconde telt") of met het algemene politienummer 0900-8844 ("geen spoed, wel politie").

 

Enkele voorbeelden wanneer u ons kunt bellen en wat u dan kunt doen:

 

  • U krijgt collectanten of verkopers aan de deur die zich niet kunnen legitimeren of zich verdacht gedragen? Laat hen vooral niet binnen, onthoud het signalement van die mensen, en bel 0900-8844.
  • U ziet tijdens het uitlaten van uw hond dat onbekende mensen zich verdacht gedragen bij de auto van uw buurman? Onthoud het signalement van die mensen, noteer eventueel het kenteken van de auto of brommer die ze bij zich hebben, en bel 0900-8844.
  • U ziet jongeren door de straat fietsen die enkele dozen met eieren bij zich hebben? Onthoud het signalement van de jongeren of noteer hun namen (als u hen kent), en geef die informatie later door aan uw buurtbrigadier. U kunt hem of haar bereiken via 0900-8844 of per e-mail via de politie website www.politiebest.nl (kijk bij 'buurtbrigadiers'). Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Veronderstel niet zomaar dat wat u ziet wel in orde zal zijn. Noteer eventueel wat u ziet  met daarbij de datum en het tijdstip. Mocht later toch blijken dat er iets geweest is, dan heb u wel aanvullende informatie voor de politie.

U kunt er zelf ook voor zorgen dat u minder kans maakt om slachtoffer te worden van een misdrijf. Enkele voorbeelden:

  • Breng deugdelijk hang- en sluitwerk aan om inbraken in woningen en schuren te voorkomen
  • Plaats extra knippen of schuiven aan de binnenkant van deur of raam om inbrekersmethoden als 'flipperen' of 'gaatjesboren' tegen te gaan.
  • Laat geen kostbare spullen achter in uw auto en sluit uw auto altijd af.
  • Maak afspraken met uw buren om uw huis in de gaten te houden als u met vakantie gaat.

 

Enkele links op internet met info:

Info op de site politiekeurmerk

Flyer voorkom een inbraak in uw woning

Doe de inbraaktest op www.politie.nl

 

Bouw en webhosting

ReneKreijveld.nl
Joomla expertise en web consultancy