Bewonersoverleg Heivelden

On contact met elkaar

 

nieuwsbriefknop.jpg

Persberichten politie
Best: Politie geeft preventief voorlichting over woninginbraken PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 27 december 2010 00:00

De zogenoemde 'Donkere Dagen' zijn weer aangebroken, traditiegetrouw een periode waarin er meer wordt ingebroken dan normaal. De politieafdeling Best-Oirschot-Son en Breugel heeft daarom op de donderdagen 2 en 9 december in Best preventief voorlichting gegeven over woninginbraken. Bewoners kunnen namelijk zelf veel doen om een woninginbraak te voorkomen.

Huis-aan-huis
De politiemensen zijn tijdens de twee voorlichtingsacties huis-aan-huis langs de deuren gegaan in de wijken Naastenbest, Heuveleind en Heivelden. Er is voor die wijken gekozen omdat daar de afgelopen tijd iets meer dan gemiddeld werd ingebroken.

Voetstap
De agenten hebben gekeken of de woningen waar niemand thuis was, goed waren afgesloten. Als dat niet het geval was, lieten ze een papieren 'voetstap' achter in de brievenbus. Daarop staat dat dat ook de 'voetstap' van een inbreker had kunnen zijn. De bewoners van deze huizen krijgen binnenkort een bezoekje van de buurtbrigadier.

Informatiefolder
Bij woningen waar de bewoners wel thuis waren, lieten de politiemensen een folder over woninginbraken achter. Daarin staat wat mensen moeten doen als ze slachtoffer van een woninginbraak zijn geworden. Ook staat er een 'checklist veilig wonen' in, met preventietips om een inbraak te voorkomen.

Speciale website
Politie Brabant Zuid-Oost heeft een speciale website over woninginbraken gemaakt: www.stopwoninginbraak.nl. Daarop staat allerlei praktische informatie om inbraken te voorkomen, zoals tips voor veilig hang- en sluitwerk en preventiefilmpjes over inbraakmethoden. Door het invullen van de 'inbraaktest' op de site kunnen mensen zelf bekijken of hun huis goed is beveiligd.

Hulp nodig?
De politie in Best-Oirschot-Son en Breugel kan het niet alleen en vraagt burgers alert te reageren bij verdachte situaties. Getuigen van een woninginbraak of mensen die meer weten over de daders kunnen bellen met de politie in Best via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bij spoed is 112 natuurlijk het vereiste nummer.

 
De politie in Best heeft uw hulp nodig PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 06 juli 2010 10:24

Iedereen wil in een veilige omgeving wonen en leven. Voor zo'n omgeving zijn we met z'n allen verantwoordelijk: U als inwoner van Best, de politie, de gemeente, de  bewoners-vereniging(en), de brandweer enz.

De rol van de politie daarbij is handhaven en opsporen. Dat betekent onder meer dat wij ter plaatse komen bij meldingen van overlast, vernielingen, inbraken en (huiselijk) geweld. En dat wij proberen de daders van misdrijven op te sporen en te laten vervolgen door Justitie.

Dat kunnen we echter niet alleen, daarvoor hebben we ook uw hulp nodig. U als bewoner heeft zelf invloed op die veiligheid. U bent namelijk de ogen en oren van de politie in uw eigen woonomgeving. Als u verdachte of ongewone situaties ziet, stellen wij het erg op prijs als u ons daarover informeert. Dat kan door meteen te bellen met 112 ("als elke seconde telt") of met het algemene politienummer 0900-8844 ("geen spoed, wel politie").

 

Lees meer...
 
Waarschuwing auto en woninginbraken Heivelden PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 25 maart 2010 09:35

De nieuwe modus bij woninginbraken, te weten het boren van een gat onder het slot in een houten deur. Via dat gat weet de dader de sleutel die aan de binnenzijde op het slot steekt om te draaien. In de wijk Heivelden is het nu 2 keer gebeurd dat daders in 2 avonden op rij enkele woningen op die manier hebben geopend. Omdat de politie nog helemaal geen zicht heeft op wie of welke groep dat dan moet zijn, hebben ze ervoor gekozen om zo snel mogelijk via de media ruchtbaarheid hieraan te geven. Dat is reeds in de krant, op de website van de politie en via SMS alert gedaan. Hierin waarschuwt de politie mensen om niet aan de binnenzijde een sleutel op de achterdeur te laten steken.

M.b.t. de auto inbraken heeft de politie ook onderzoek gedaan naar de omstandigheden. De aantallen liggen allemaal bij elkaar in het westelijke gedeelte van de wijk. De politie heeft niet het idee dat de daders vanaf de Heuveleindseweg de wijk ingaan of langs de geluidswal komen. Wel is de mogelijkheid dat ze vanaf de Oirschotseweg via het fietspad naar de Heivelden west komen en dan in de wijk hun slag slaan.

Het bewonersoverleg wil graag met de politie het voornoemde aanpakken en verzoekt alle bewoners in de wijk dan ook om ogen en oren open te houden met name in de vroege avonduren.

De politie wil graag alle info hebben, hoe onbelangrijk deze ook lijkt.
Info kan verstuurd worden aan de buurtbrigadier Ruud Verstegen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. via: www.politiebest.nl of via het bewonersoverleg Heivelden.

Bewoners die informatie over daders, criminele activiteiten of iets dergelijks hebben kunnen deze informatie kwijt bij Meld Misdaad Anoniem tel: 0800-7000.

 

Bouw en webhosting

ReneKreijveld.nl
Joomla expertise en web consultancy